Kuvagalleria

Ulkoilupäivä kesäkoti Niemelässä Rengossa oli loppukesän piristys . Päärakennuksessa emännillä oli puffetti ja arpajaiset. Ulkona nautittiin grillimakkaraa  ja kuunneltiin Aimo Kokkolan viihdyttävää laulua ja hauskaa tarinointia. Saunojiakin löytyi ja rohkeita Renkajoessa kastautuneita.

Kuvat ja teksti Riitta Kaltemaa

Pyöräkerho teki matkan Visavuoreen.
Mentiin Silver Moon laivalla ja
pyöräiltiin takaisin.
Osallistujia 12.

Perinteiset myyjäiset Idänpään Torpalla 30.11.19 vetivät mukavasti väkeä paikalle. Riisipuuro, rusinasoppa ja torttukahvit maittoivat. Kauppansa tekivät myös jouluiset laatikot, erilaiset leivonnaiset ja käsityöt. Arpajaisissa jokainen arpa voitti.

Kaikille kotisivujen lukijoille toivotan omasta puolestani oikein hyvää ja rauhallista Joulunaikaa sekä onnellista vuotta 2020!

Riitta Kaltemaa

KESÄPÄIVÄ KIPINÄNIEMESSÄ

Nuotion ympärillä kuullaan ne parhaat jutut ja makkaranpaisto mukavassa seurassa on rattoisaa vaihtelua eläkeläisen arjessa. Hämeenlinnan Eläkkeensaajien perinteiseen ulkoilutapahtumaan Kipinäniemessä 13.8. olikin saapunut runsaasti väkeä, iso joukko jopa reippaasti pyöräillen. Saunomisen ja uinnin lisäksi kuulumisia vaihdettiin myös sisätiloissa nauttien virvokkeita emäntien valmistamien voileipien ja pannarien kera. Ilahduttavaa oli myös, että muutama, Elomessuilla vastikään liittynyt jäsenkin, oli saapunut paikalle tutustumaan tapahtumaan. Yhdistyksemme teemana on ensi vuonna jäsenhankinta.

Kuvat ja teksti Riitta Kaltemaa

Elomessujen ensimmäistä päivää suosi erinomainen kesäsää ja väkeä riitti tungokseen asti. Hämeenlinnan  Eläkkeensaajien kojuilla poikkeaville tarjolla oli vohveleita, kahvia, arvontaa, onnenpyörä ja tietoutta yhdistyksen toiminnasta. 
Kuvat ja teksti: Riitta Kaltemaa

Perinteinen toritapahtuma 8.6.19 vietettiin paahtavassa helteessä, joten ohjelmaa seurattiin katoksien suojassa enimmäkseen. Veijo Virtanen juonsi, yhteislaulua johti Pentti "Pennu" Hakala, puheen piti kansanedustaja Johannes Koskinen ja runonlausuntaa Emilia Pokkinen. Leena-täti luki kiikkustuolissa istuen satuja lapsille ja lapsenmielisille. Tarjolla oli mehua ja grillimakkaraa. 

 Luovat kädet ovat ahkeroineet kaikenlaista omaksi iloksi ja mm. kortteja ystäville lähetettäväksi.

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat yhdessä Kalvolan ja Lammin yhdistysten kanssa järjestivät jäsenistöilleen seminaarin 22.3.19 Palokunnantalolla. Päivän aikana kuultiin seuraavat alustukset:

Annukka Kuismin, Oma Häme; Ikääntyneiden palveluiden nykytila ja tulevaisuus kärkihankevalmistelun näkökulmasta. Hallituksen kärkihankkeenahan on ollut ”Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa.”

Tilaisuudessa pohdittiin mm. miten maakunnissa lainsäädäntöä odotettaessa tehtyä runsasta valmistelutyötä voidaan hyödyntää, kun vaalien jälkeen näihin isoihin asioihin palataan hallitusohjelmaneuvotteluissa. Toivottavasti ikäihmisten asiat tulevat huomioiduksi paremmin kuin ennen.

Tarja Pajunen, EKL; Ikääntyneiden yhteen sovitetut palvelut, kuinka selviytyä palvelujärjestelmästä ja riittääkö rahkeet?

Teksti Riitta Kaltemaa

Kuvat Veijo Virtanen

Parisenkymmentä uutta jäsentä oli saapunut 18.2. kuulemaan tietoa Hämeenlinnan Eläkkeensaajat - yhdistyksen toiminnasta. Lasikulman avarissa tiloissa oli mukava rupatella ja nauttia kahvitarjoilusta.

Liikuntaa, iloista mieltä ja mukavaa yhdessäoloa koettiin Palokunnantalolla Ystävänpäivänä EKL:n Hämeen piirin tanssinpäivätapahtumasa.  Mukana olivat esityksineen: Tervakosken Senioritanssijat, ohjaajat Eila ja Erkki Laaksonen, Hämeenlinnan Senioritanssijat, ohjaajat Lea Autero ja Pekka Kujansuu sekä Hämeenlinnan Rivitanssijat, ohjaaja Raija Paljakka. 

Myös ryhmien ns. yhteistansseihin vetäjien opastamina pääsi yleisökin mukaan ja hauskaa oli. 

Kiitos kaikille osallistumisesta!  

Päivystykset ovat alkaneet Toimintakeskuksessa, Turuntie 4-6 3.krs. Hallituksen jäsenet Iiris Mäkelä, Yrjö Hellgren ja Mirja Käki olivat 5.2. paikalla vastailemassa kysymyksiin ja ottamassa vastaan jäsenmaksuja. 

HS-Vesi Oy:n toimitusjohtaja Jukka Meriluoto kävi kertomassa jäsentapaamisessa 10.1.19 eläkkeensaajille vesi- ja ilmastonmuutosasoista Hämeenlinnan alueella. 

Esko Ojansuulle luovutettiin tilaisuudessa EKL:n hopeinen ansiomerkki. Onnea! 

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat poikkesivat perinteistä ja viettivät pikkujouluaan 13.12.18 kerhoravintolassa Ritari-Areenalla. Runsaan ja maittavan jouluaterian lämmittäessä vatsaa ja mieltä, oli aika kuunnella puheenjohtajan Ulla Pullolan juhlapuhetta, olihan yhdistyksen 55:s toimintavuosi.

Teksti ja kuvat Riitta Kaltemaa

Perinteiset joulumyyjäiset 1.12.18 Idänpään Torpalla saivat väen heti aamusta liikkeelle. 

Myyntipöytien äärellä riitti vilskettä ja vilinää, sillä tarjolla oli jos jonkinlaisia herkkuja joulupöytään laitettavaksi ja valtava valikoima taidokkaita käsitöitä sekä arvontoja. 

Tuttujen kanssa vaihdettiin kuulumisia, syötiin riisipuuroa rusinasopan kera ja juotiin torttukahvit ennen kotiinlähtöä. Kiitokset emännille ja järjestäjille!

Kuvat ja teksti: Riitta Kaltemaa

 

Eläkeläiset ovat monesti niin hyväkuntoisia ja nuorekkaita, että pystyvät tekemään myös vedessä pitkälle samoja liikkeitä kuin nuoremmatkin, kehuu Marika Nummikoski, perjantain vesijumpparyhmän vetäjä. Hän on huomannut, että siellä ollaan innoissaan mukana ja pysytään tahdissa, vaikka hiukan kovempaa otetaankin. Tästä nautitaan, koska kuivalla maalla näitä liikkeitä ei pystytä enää suorittamaan.

Marika pyrkii tekemään kokonaisvaltaisesti kehon läpi eri lihaskuntoalueiden ja liikkeiden avulla. Tämä edesauttaa pysymään kunnossa, vaikkei kävisikään kuin vain vesivoimistelussa.

Hänen mielestään tärkeätä on myös sosiaaliset kohtaamiset, liikunta yhdessä ja hyvä ryhmähenki, jota jumppaajilta löytyy ja näin ohjaajankin on helppo hymyillä!!

Marika Niinikoski on liikunnan ammattilainen ja työskennellyt parikymmentä vuotta ohjaten vesivoimistelua, lasten uimaopetusta, vauva- ja perheuinteja.

Kuvat ja teksti Riitta Kaltemaa

Idänpään Torpalla vietettiin 12.11.18 lämminhenkinen ja riemastuttava tilaisuus Isänpäivähengessä. Mika ja Turkka Mali Forssasta ilostuttivat yleisöä musiikillaan ja mukavilla jutusteluillaan.

Kahvit ja emäntien loihtimat herkulliset leivonnaiset virvoittivat kielen ja mielen. Sateinen ja harmaa sää unohtui ainakin hetkeksi aikaa.

Kuvat ja teksti: Riitta Kaltemaa