Arkiapu, kaupunki

25.3.2020

Akuutti arkiapu –palvelu

Hämeenlinnan kaupunki on avannut Akuutti arkiapu –palvelun. Palvelua voi pyytää soittamalla numeroon 03 621 7200. Numero on auki ma-pe klo 9-18 ja la-su 10-14.

Arjen apu on käytettävissä arjen avun, neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat pandemiasta. Palvelua antavat kaupungin työntekijät ja vapaaehtoiset.

Palvelu on tarkoitettu niille kuntalaisille, joilla on vaikeuksia pärjätä itse tai joilla ei ole läheisapua omissa verkostoissaan. Erityisesti tämä koskee yli 70-vuotiaita, jotka ovat karanteenissa tai sitä vastaavissa olosuhteissa, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia, lapsiperheitä ja muita henkilöitä, jotka eivät tässä muuttuneessa tilanteessa koe pärjäävänsä.

Arkiapuun voit soittaa esimerkiksi kun tarvitset neuvoja ja ohjausta, akuuttia kauppa- tai ruoka-apua tai jos arki alkaa ahdistaa ja kaipaat keskusteluapua. Meidän kauttamme voi myös tiedustella ulkoiluapua ja tietoa ruoka-avun tilanteesta.

Hämeenlinnan kaupungin omat palvelunumerot ovat edelleen käytössä ja ne vastaavat edelleen pyyntöihin sosiaalihuollon palveluista ja palvelutarpeesta.

  • Hämeenlinnan sosiaalipalvelujen neuvontapuhelin 03 621 3303 palvelee ma-pe klo 9-16

  • Ikäihmisten palveluneuvonta: www.hameenlinna.fi/asiakasohjaus

  • Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys vastaa tilanteista, joissa on kiireellinen ja välttämätön sosiaalipalvelujen tarve. P. 03 6217100 (23.3.2020 alkaen 24/7). Sosiaalipäivystys vastaa koko Kanta-Hämeen maakunnan akuutista sosiaalityöstä virka-ajan ulkopuolella.

 

Lisätietoa

toiminnan koordinoija
strategiapäällikkö Sirpa Ylikerälä
p. 050 505 3746
sirpa.ylikerala@hameenlinna.fi